BANANÉN HAVERMOUT CAKE
Ingrediënten:
Voor een 15 cm cakevorm
• 2 eieren
• 2 (rijpe) bananen
• 60 gram havermout
• 5 eetlepels volkoren (noten) muesli
• 1 eetlepel kaneel
• 1 eetlepel pure cacaonibs of cacaopoeder
• 2 eetlepels kokosrasp
• Topping naar keuze*
Bereiding:
1. Warm de oven voor op 180 graden
2. Pel de bananen en breek ze in stukjes
3. Meng de banaan met de havermout, kaneel en eieren met een staafmixer of keukenmachine tot een glad mengsel
4. Voeg de muesli en cacaonibs toe en roer door het mengsel (+ evt. ingrediënten naar keuze. *Denk aan: noten, rozijnen, pitten, zaden…)
5. Verdeel het mengsel over de cakevorm en zet deze in de oven voor ongeveer 20 á 25 minuten
6. Klaar? Snij de cake in stukken en aanvallen maar!
> Lekker met een eetlepel kwark of griekse yoghurt erop
Eetsmakelijk!