ZOETE AARDAPPEL PAPAT
Ingrediënten:
2 personen
- 2 (grote) zoete aardappelen
- Paprikapoeder
- Verse tijm
- Zout of patatkruiden
- Olijfolie
Bereiding
- Boen de zoete aardappelen schoon onder de kraan. Schil ze niet, tenzij je het zonder schil lekkerder vindt.
- Snijd de aardappelen in dunne reepjes tot mooie patat van maximaal 1 cm dikte.
- Doe de aardappelreepjes in een kom en besprenkel met olijfolie.
- Voeg de kruiden toe en schud de patat flink door elkaar.
- Verdeel de patat over een met bakpapier beklede bakplaat, schuif de bakplaat in het midden van de oven* en bak de patat in 40 minuten krokant.
- Hussel het tussentijds door elkaar.
- Patat mooi van kleur? Aanvallen maar!
- Lekker met een gezonde mayonaise of andere saus welke hoort bij een ‘patatdag-feestje’.
*Geen oven? Verhit de olie in een pan op hoog vuur en voeg de aardappelreepjes toe. Let op: goed omscheppen en gebruik eventueel een deksel tegen het spatten van de olie.
Eetsmakelijk!